lapsia seurakunnassa

Päiväkerho

Pyydä ilm.lomake lastenohjaajalta.

Päiväkerho on seurakunnan järjestämää kristillistä varhaiskasvatusta 3-6 -vuotiaille, jonka tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Kerhopäivät koostuvat hiljentymisestä, raamatunkertomuksista, askartelusta, lähialueella ulkoilusta, musiikista, liikunnasta, laulusta ja leikistä – unohtamatta omien eväiden syömistä! Päiväkerhossa noudatetaan pääsääntöisesti koulun loma-aikoja. Kerholaiset ovat vakuutettu kerhon ajan.

Päiväkerhokausi on puolen vuoden mittainen. Ryhmäkoko riippuu ilmoittautuneiden lasten ikäjakaumasta, kuitenkin maksimi ryhmäkoko on 10 lasta.

Syyskaudella mukaan ovat tervetulleita myös esikoululaiset, jotka pääsevät kevätkauden koittaessa varhaisnuorten kerhoon. Syyskauden kerho on iltapäivällä. Eskarilaisen tullessa kerhoon on huoltajan ilmoitettava asiasta esiopetukseen. Lastenohjaaja voi hakea lapset koululta. 

Kevätkaudella kerhoon ovat tervetulleita lapset, jotka täyttävät alkavan vuoden alkaessa 3v. Kevätkauden kerhoaika tarkentuu lähempänä.

Päiväkerho on maksutonta toimintaa, mutta välipalasta on pieni maksu. Kerhoon ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoja kerhosta saat lastenohjaajalta.

Pyhäkoulu

Pyhiksissä toimitaan yhdessä monenlaisien kertomuksien lumoissa, seikkaillen, askarrellen tai musisoiden. Pyhäkoulut ovat lasten omia, toiminnallisia jumalanpalveluksia, joista ei vauhtia tai naurua puutu! 

Lastenillat ja -lauantait ovat seurakuntamme pyhäkoulu 3-10-vuotiaille. Alle 3-vuotiaat ovat tervetulleita, mikäli ryhmä ei täyty isommista lapsista ja käsiparia riittää tarpeeksi. Ohjattua toimintaa, yhdessä raamatun kertomusten tai muun kertomuksen äärellä. Toimintana voi olla musiikkia, liikuntaa tms. Toisinaan lapsille on tarjolla myös pientä evästä, omat eväät on kuitenkin hyvä ottaa mukaan. Ohjatun toiminnan lisäksi on aika omille eväille ja leikille. Ohjaajana lastenohjaajan lisäksi mahdollisesti vapaaehtoisia tai nuoria kerhonohjaajia. Tapahtumat toteutuvat, mikäli osallistuvia lapsia on vähintään 5. Tarkista aikataulu tapahtumasivulta. 

Ennakkoilmoittautuminen samalla viikolla, lasteniltoihin keskiviikkoon mennessä. Esim. tekstarilla lastenohjaajajalle 0408404655.
(sis. lasten nimi/nimet, ikä ja allergiat)

 

Pukkilan seurakunnan vasu (linkki)

 

Toimintaa alakouluikäisille 

Kerhotoiminta 

Seurakunta tarjoaa varhaisnuorille kerhotoimintaa syys-huhtikuun ajan. Kerhoja ei ole koulun loma-aikoina tai pyhäpäivinä. 

Varhaisnuorten kerhoja pitävät seurakunnan nuoret kerhonohjaajat, vastuutyöntekijänään lastenohjaaja. Ensisijaisesti syyskauden kerhot on tarkoitettu 1-6 luokkalaisille, mikäli ryhmä jää pieneksi voivat eskaritkin osallistua. Kevätkaudella eskaritkin ovat tervetulleita! (Kts. päiväkerho syyskauden osalta)

Pyhäkoulu

Seurakunta tarjoaa lapsille päiväkerhon lisäksi myös pyhäkoulutoimintaa. Pyhiksissä toimitaan yhdessä monenlaisien kertomuksien lumoissa, seikkaillen, askarrellen tai musisoiden. Pyhäkoulut ovat lasten omia, toiminnallisia jumalanpalveluksia, joista ei vauhtia tai naurua puutu! 

Lastenillat ja -lauantait ovat seurakuntamme yksi pyhäkoulumuoto 3-10-vuotiaille. Alle 3-vuotiaat ovat tervetulleita, mikäli ryhmä ei täyty isommista lapsista ja käsiparia riittää tarpeeksi. Ohjattua toimintaa, yhdessä raamatun kertomusten tai muun kertomuksen äärellä. Toimintana voi olla musiikkia, liikuntaa tms. Toisinaan lapsille on tarjolla myös pientä evästä, omat eväät on kuitenkin hyvä ottaa mukaan. Ohjatun toiminnan lisäksi on aika omille eväille ja leikille. Ohjaajana lastenohjaajan lisäksi mahdollisesti vapaaehtoisia tai nuoria kerhonohjaajia. Tapahtumat toteutuvat, mikäli osallistuvia lapsia on vähintään 5. Tarkista aikataulu tapahtumasivulta. 

Ennakkoilmoittautuminen samalla viikolla, lasteniltoihin keskiviikkoon mennessä. Esim. tekstarilla lastenohjaajajalle 0408404655.
(sis. lasten nimi/nimet, ikä ja allergiat)

Loma-aika

Loma-aikana toimintaa järjestetään yhteistyössä kunnan ja järjestöjen kanssa.
Toimintaan ovat tervetulleita kaikki ja se on pääsääntöisesti maksutonta. Loma-aikojen toiminnasta saatetaan periä pieni materiaali-/ruokamaksu.

Koulun kanssa tehtävä yhteistyö toteutuu mm. "kuukauden sana", sekä erilaisin yhteistyöprojektein.