Jumalanpalvelus

ja äitienpäivätervehdys

Jumalanpalveluksessa mukana Hannu Tiainen, Pekka Itkonen ja Noora Kalpio.

Välitämme äitienpäivätervehdyksiä ja muistamme äitejä, mummoja ja muita äitienpäivän sankareita.

Kolehdin voit antaa Kirkon Ulkomaanavulle: Lasten ja nuorten koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa kunnostamalla kouluja, tukemalla paikallisia opettajia ja hankkimalla opetusmateriaaleja Kirkon Ulkomaanavun kautta

Bidibidin pakolaisalueella Ugandassa yli 80 % kaikista yläkouluikäisistä ei käy koulua. Huonoin tilanne on pakolaistytöille. Koro Highlandin lukio on yksi pakolaisalueen harvoista lukioista. Oppilaita on yhdessä luokkahuoneessa yli 200! Osa oppilaista ei mahdu luokkahuoneeseen, vaan joutuu seuraamaan opetusta ikkunoista tai repaleisten telttakangasseinien raoista. Sateen iskiessä tunnit joudutaan keskeyttämään, koska luokkahuoneisiin sataa sisään ja koulukirjat menevät pilalle. Koulun telttavessat tuhoutuivat myrskyssä, mikä on aiheuttanut sen, että monet tytöt jäävät kotiin kuukautisten ajaksi. Pahimmillaan vessojen puute aiheuttaa sen, että tytöt keskeyttävät koulunkäynnin kokonaan.

Koulu Ugandaan - anna lahjasi täällä.

Toisenlainen lahja, vaikkapa koulupuku. Anna lahjasi täällä.

Virret: linkkaamalla numeroa, pääset virsikirjaan

491: 1-4

Tule mukaan Youtubessa.