Päihdekasvatusilta Yläkoululaisille ja sitä vanhemmille nuorille sekä heidän vanhemmilleen.

Ma 19.3. klo 17.30 Toimelassa.

Klo 18 yhteinen aloitus kaikille ja vierailijoiden esittely, sekä ensimmäisen kokemusasiantuntijan, ex- jääkiekkoilija Marko Jantusen luento. Hän kertoo avoimesti, kuinka huippu- urheilijasta voi tulla narkkari, ja mihin päihteidenkäyttö voi viedä. Jantusen osuuden jälkeen aikuiset jatkavat keskustelua päihdeohjaaja Ulla Mäkelän kanssa päihteiden ja niiden käytön tunnistamisesta, slangisanastosta, ja mistä apua voi saada- aiheista.

Nuorison ilta jatkuu toisen kokemusasiantuntijan kanssa eri tilassa. Ilta päättyy n.klo 20.

kiinnostaako paihteet lisays

Hyvyyden kinkerit


Kinkeriperinne elää edelleen monien mielessä. Kinkerit olivat osa kansanopetusta sanan maallisessa merkityksessä. Valvottiinhan kinkereillä sisälukutaitoa. Lisäksi kinkerit olivat osa rippikoulua, sillä olivathan kinkerit ainakin jossain määrin pääsykoetilaisuus rippikouluun.

Joissakin maaseutuseurakunnissa kinkereitä vietetään edelleen, mutta niiden kansanopetuksellinen luonne on kadonnut koululaitoksen kehittymisen myötä.
Pukkilassa vietettiin vuonna 2008 kinkerit teemalla ”Seitsemän kuolemansyntiä”. Kinkerit saivat innostuneen vastaanoton semminkin, kun syntejä syviä pohtivat maallikot.

Tällä kertaa teemana ovat hyveet, mistä juontaa nimitys Hyvyyden kinkerit. Kinkerit sijoittuvat osaksi kirkkokahvi-tilaisuutta, joka alkaa klo 10 alkaneen messun päätyttyä.
Wikipedia määrittelee hyveet näin: "Kristilliset hyveet koostuvat kolmesta teologisesta hyveestä ja neljästä kardinaalihyveestä. Teologiset hyveet ovat usko, toivo ja rakkaus. Ne on kuvattu pyhän Sofian (viisauden) tyttäriksi. Kardinaali- eli päähyveet ovat urhoollisuus, oikeudenmukaisuus, viisaus ja itsehillintä (eli kohtuullisuus). Lisäksi on usein listattu muita hyveitä: kärsivällisyys, lempeys, nöyryys, kuuliaisuus, kestävyys (hellittämättömyys), siveellinen puhtaus ja yksimielisyys."

Kinkeripäivät alkavat klo 10 kirkossa ja jatkuvat sitten kirkkokahvien yhteydessä
- Sunnuntain 11.3. kirkollinen teema on Leipäsunnuntai ja puolipaasto. Lisäksi Suomen kirkoissa vietetään vuoden 1918 tapahtumien muistovuoden jumalanpalveluksia. Kinkerit ovat Pappilassa. 
Kinkeriteemana ovat kaksi hyvettä: viisaus ja itsehillintä. Hyveitä miettivät Mirva Lainola ja Topi Koski. (Nimet linkittää teksteihin).

- Sunnuntain 18.3. kirkollinen teema on Marian ilmestyspäivä. Keskellä kevättä viitataan jo jouluun.
Kinkeriteemana ovat kaksi hyvettä: oikeudenmukaisuus ja urhoollisuus. Eeva Lydecken puhuu oikeudenmukaisuudesta ja Markku Yrjölä urhoollisuudesta. Kinkerit ovat Aholan kodissa Metsäkaari 4.

- Sunnuntai 25.3. on Palmusunnuntai. Hiljainen viikko alkaa.
Kinkeriteemana ovat kolmesta teologisesta hyveestä kaksi: toivo ja rakkaus. Taisto Muhonen miettii toivoa ja Kirsti Nieminen rakkautta. Kinkerit ovat Pappilassa.

- Sunnuntai 1.4. on Pääsiäispäivä, ylösnousemuksen juhla. Jokainen sunnuntai on pikkupääsiäinen, sillä sunnuntai on se viikon ensimmäinen päivä kirkollisessa kalenterissa. 
Kinkeriteemana on teologinen hyve: usko. Linda Kallas miettii uskoa. Toinen kinkeripuhe on Heikki Vuonokarin 20 kuvan kooste otsikolla ”Katsokaa taivaan lintuja!" Kinkerit ovat Pappilassa.

Hyveet 720

Pukkilan seurakunnan Seurakuntakodin päädyssä, osoitteessa Keskustie 20 as2, Pukkila vuokrataan 1.1.2018 alkaen:

2 h + k + s  (57m²)

vuokra 513,00 eur / kk (9,00€/m²) + vesi 25,00 €/kk/hlö

kahden kuukauden vuokraennakko (1026 euroa)

ei lemmikkieläimiä

huoneistossa ei saa tupakoida sisällä.

yhteydenotot kirkkoherra Hannu Tiainen - puh 040 503 7298 - email Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Torstaina 5.4. klo 18-20.30 seurakuntakodilla. 

tulppaanisydän

Tarjolla hyvän olon hoitoja omakustannushintaan sekä paikalla on tuotemyyjiä (Leikkien lelut, Me&I lasten ja naisten vaatteita; pesuainetta ja laukkuja ym.). Aloitamme hartaudella.

Mahdollisuus myös ruokailuun: kiinalainen buffetti 10€ (sis. juoma, jälkkäri). Huom. ruokailu vaatii ennakko-ilmoittautumisen.

Ilmoittautumiset Helka Laaksoselle p. 0405544659

 

Tervetuloa mukaan!!

Joomla templates by a4joomla