• Kirkkomv
  • kellot
  • askola

Askel uudessa lumessa

Jonkun se on otettava ensimmäinen askel.

Jonkun on kysyttävä tietämättä vastausta.

Jonkun on katsottava näkemättä.

Jonkun on kuunneltava tuntemattoman linnun laulua.

Jonkun on tehtävä hyvää, jotta olisi leipää ja viiniä.

Jonkin on tehtävä pahaa, jotta?

Jonkun?

Kenenkään ei pitäisi jäädä kokeilemaan askeliaan yksinäisenä vaeltajana. Yksinäisenä siksi, että kukaan ei välitä. Yksinäisenä siksi, että on jäänyt jälkeen. Yksinäisenä siksi, että on ylivertainen. Yksinäisenä siksi, että on erilainen. Yksinäisenä siksi, että on harmaa. Yksinäisenä siksi, että loistaa sateenkaaren kaikissa väreissä. Yksinäisenä siksi, ettei onnistunut silloin kun piti. Yksinäisenä siksi.

Susilauma vaeltaa umpihangessa vuorovedolla. Jokainen lauman jäsen vuorollaan tekee ensimmäisen jäljen umpihankeen. Takana tulevat pääsevät jo helpommalla. Jokaisen tehtävä ja oikeus on avata yhteistä jotosta.

Alati suuri vaara on olla korvaamaton. Korvaamattomaksi päässyt ja asemaansa mielistynyt ei näe tuoreessa lumessa muiden kuin omat jälkensä. Muut tulevat perässä, jos tulevat, jos jaksavat, jos osaavat, jos haluavat, jos.

Hyvä ja uudistuva yhteisö antaa ensimmäisiä askeleita pienille ja suurille, voimakkaille ja raihnaisille, vasemmille ja oikeille, miehille ja naisille, homoille ja heteroille, räppäreille ja klassikoille, ukkovarpaalle ja pikkuvarpaalle. Ja pääsee eteenpäin, perille.

Jonkun on oltava toisen juoma ja toisen leipä. Ei vain jonkun, vaan monen. Sinä olet juoma ja leipä. Kristus.

Rovasti.

Askel uudessa lumessa

Jonkun se on otettava ensimmäinen askel.

Jonkun on kysyttävä tietämättä vastausta.

Jonkun on katsottava näkemättä.

Jonkun on kuunneltava tuntemattoman linnun laulua.

Jonkun on tehtävä hyvää, jotta olisi leipää ja viiniä.

Jonkin on tehtävä pahaa, jotta?

Jonkun?

Rovasti.